11ο  Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας – Η μεγάλη γιορτή της μουσικής Νέα & Εκδηλώσεις

11ο  Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας – Η μεγάλη γιορτή της μουσικής στην περιφέρεια έρχεται για ενδέκατη χρονιά στην πόλη της Καλαμάτας

 

      Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας επιστρέφει, για ακόμα μία χρονιά,  προσφέροντας στο κοινό συναυλίες με κορυφαίους σολίστ, ατομικά μαθήματα, διαλέξεις και masterclasses, όλα με κεντρικό άξονα την κιθάρα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Αντώνη Κουφουδάκη. Ασφαλώς, όπως κάθε χρονιά, θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας σε τρεις κατηγορίες: παιδική, εφηβική και ενηλίκων. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το Noέμβριο 2022 μέχρι τον Ιούλιο 2023.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Κυριακή  27 Νοεμβρίου 2022 ώρα 20:00  – Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος (οδός Αριστομένους 95) 

«Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας τιμά τον συνθέτη Γιώργο Νούση» 

Συναυλία που περιλαμβάνει έργα για σόλο κιθάρα και έργα μουσικής δωματίου του συνθέτη και σολίστ κιθάρας Γιώργου Νούση. Ο Γιώργος Νούσης ζει μόνιμα στην Βιέννη και έχει πλούσιο συνθετικό έργο και λαμπρή καριέρα στον χώρο της κλασσικής κιθάρας. Οι βραβευμένοι διαγωνιζόμενοι των τελευταίων επτά ετών στην κατηγορία «Καλύτερη Ερμηνεία Υποχρεωτικού Έργου» θα παρουσιάσουν  έργα του συνθέτη.

 

Κυριακή 5   Φεβρουαρίου 2023 ώρα 20:00 – Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας

«Ρεσιτάλ Κιθάρας» με τον Κώστα Τοσίδη

Ο Κώστας Τοσίδης ολοκλήρωσε  με Άριστα τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg στην τάξη των Eliot Fisk και Ricardo Gallen , ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του πολυβραβευμένου κουαρτέτου Miscelanea Guitar Quartet και έχει στο ενεργητικό του πλούσια δισκογραφία και συνεργασίες με εξαιρετικούς συνθέτες όπως ο A.Ourkouzounov,  ο Μ. Ι.Ηλίας, ο F.Gasull, ο M.Dottlinger, ο Γ.Παπακρασάς, ο M.Smaili και ο Γ.Νούσης. Θα παρουσιάσει έργα των L.Berio, F.Gasull , A. Ourkouyounov, Γ.Νούση και  Γ.Παπακρασά.

 

Κυριακή 2 Απριλίου  2023 ώρα 20:00 – Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος (οδός Αριστομένους 95) 

«Distribuição de flores»

Η Βίκη Βασιλειάδη (φλάουτο) και ο Αντώνης Κουφουδάκης (κιθάρα) ξετυλίγουν  το νήμα της γέννησης του κόσμου, μέσα από έργα σπουδαίων σύγχρονων συνθετών. Ένα περιβαλλοντικό ταξίδι από το φυσικό τοπίο των προϊστορικών πολιτισμών στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον. Πώς άραγε μετουσιώνονται σε νότες οι λατρευτικές τελετές των στοιχείων της φύσης, τα παραμύθια του Δάσους και ο  χορός του έρωτα; Το ντουέτο, που μετρά δέκα χρόνια πορείας με πολυάριθμα ρεσιτάλ σε όλη την Ελλάδα θα μας παρουσιάσει έργα των S.Assad, H.V.Lobos, A.Ourkouzounov και M.D.Pujol. 

 

Κυριακή 23 Απριλίου 2023 ώρα 20:00 – Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (οδός Αρτέμιδος 124)

«Η φλόγα του Flamenco στην Καλαμάτα» , Πέντε καλλιτέχνες από την Ισπανία μάς ταξιδεύουν στους ήχους του Flamenco!

O Σωκράτης Μαστροδήμος και 4 ακόμα καλλιτέχνες, όλοι κορυφαίοι στο είδος τους, θα μας ταξιδέψουν με μια μουσικοχορευτική παράσταση που θα μας μεταδώσει τη συγκίνηση, τη μαγεία και τα έντονα συναισθήματα του Flamenco! Τραγούδι (cante), χορός (baile), κιθάρα (toque), καχόν  και  πιάνο  αγκαλιάζουν τις συνθέσεις του Έλληνα κιθαριστή, οι οποίες έχουν αγαπηθεί πολύ από το κοινό και είναι βασισμένες στη μουσική παράδοση της Ανδαλουσίας.

 

Σάββατο 1  Ιουλίου 2023 ώρα 20:00 – Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (οδός Αρτέμιδος 124)

«GUITAR RECITAL» ,  Aniello Desiderio

O Aniello Desiderio θεωρείται παγκοσμίως ένας από τους σπουδαιότερους σολίστ κιθάρας της γενιάς του.  Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται  δεκαοκτώ  Ά Βραβεία σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς και επτά προσωπικοί δίσκοι. Έχει χαρακτηριστεί ως «παιδί θαύμα», «ιδιοφυΐα», «ο Ορφέας της κιθάρας, «ο κιθαρίστας του αιώνα», «το φαινόμενο της κιθάρας».  Στο πρώτο μέρος του ρεσιτάλ θα παρουσιάσει έργα Ισπανών συνθετών υψηλής δεξιοτεχνίας για σόλο κιθάρα, ενώ στο δεύτερο μέρος το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να ακούσει το καταπληκτικό κονσέρτο του Joaquín Rodrigo, Fantasía para un gentilhombre  (Φαντασία για έναν ευγενή).

Στο πιάνο συνοδεύει ο σολίστ – καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας – Λουκάς Γεώργας.

 

 

 

MASTERCLASS

Σάββατο 26 &  Κυριακή 27 & Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 – Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος (οδός Αριστομένους 95) 

«Masterclass» με τον Γιώργο Νούση

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ατομικά μαθήματα με τον σπουδαίο συνθέτη και σολίστ κιθάρας Γιώργο Νούση. Ο αριθμός των μαθητών είναι περιορισμένος.

 

Σάββατο 4 &  Κυριακή 5 & Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 – Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος (οδός Αριστομένους 95) 

«Masterclass» με τον Κώστα Τοσίδη

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ατομικά μαθήματα με τον σπουδαίο  σολίστ κιθάρας Κώστα Τοσίδη. Ο αριθμός των μαθητών είναι περιορισμένος.

 

Σάββατο  27  &  Κυριακή 28  Μαΐου 2023 – Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος (οδός Αριστομένους 95)

«Masterclass» με τον Αντώνη Κουφουδάκη

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ατομικά μαθήματα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας Αντώνη Κουφουδάκη. Ο αριθμός των μαθητών είναι περιορισμένος.

 

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 ώρα 16:00  – Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος (οδός Αριστομένους 95)

 «Διάλεξη» με τον  Aniello Desiderio  

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια δίωρη διάλεξη για τα μυστικά της τεχνικής από τον σπουδαίο Ιταλό δεξιοτέχνη. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τον ήχο και την ερμηνεία. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι όσοι έχουν προμηθευτεί εγκαίρως το εισιτήριό τους για το ρεσιτάλ.

 

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023  ώρα 11:00 π.μ. – Αμφιθέατρο Θ. Αγγελὀπουλος (οδός Αριστομένους 95)

Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας

ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η  Ιανουαρίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:  Έργο ή έργα ελεύθερης επιλογής.

 

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023 ώρα 14:00 –  Αμφιθέατρο Θ. Αγγελὀπουλος (οδός Αριστομένους 95)

Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας

ΕΦΗΒΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η  Ιανουαρίου 2007

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Υποχρεωτικό έργο* του Γιώργου Νούση και έργο ή έργα ελεύθερης επιλογής.

 

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 ώρα 11:00 π.μ.

Αμφιθέατρο Θ. Αγγελὀπουλος (οδός Αριστομένους 95) – Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας

ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Χωρίς υποχρεωτικό έργο. Ένα ή περισσότερα έργα ελεύθερης επιλογής.

*Τα υποχρεωτικά έργα της παιδικής και της εφηβικής κατηγορίας θα αναρτηθούν στο site του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας τον Φεβρουάριο του 2023.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συναυλίες, τα εισιτήρια και το κόστος τους, καθώς και τις δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθυνθέιτα στην επίσημη σελίδα του 11ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας.

Location

Family Friendly Travel… ελάτε να ταξιδέψουμε παρέα με τις οικογένειες μας και να γνωρίσουμε τις ομορφιές της Ελλάδας μας.

Προτάσεις για ταξίδια, εκδρομές, εναλλακτικό τουρισμό, βόλτες με τα παιδιά, καταλύμματα, εστιατόρια, μουσεία και πολλά ακόμα!

error: Content is protected !!