Ανακαλύπτουμε με τα παιδιά το Πολυλίμνιο στη Μεσσηνία Εναλλακτικός Τουρισμός

Πυκνή βλάστηση, γραφικά ξύλινα γεφύρια, μικρές λίμνες και καταρράκτες. Πεζοπορία με τα παιδιά στη Μεσσηνία, στο υπέροχο Πολυλίμνιο.

 

 

Το Πολυλίμνιο στη Μεσσηνία είναι μια πεζοπορική διαδρομή που μπορείς ν κάνεις με παιδιά 6+ ετών. Πρόκειται για ένα φαράγγι με λίμνες και καταρράκτες, 32 χιλιόμετρα μακριά από την Καλαμάτα, στο δήμο Βουφράδος.

Θα διασχίσετε μικρά διαμορφωμένα μονοπάτια, θα περάσετε μέσα από την πυκνή βλάστηση και τα γραφικά ξύλινα γεφύρια και θα βρεθείτε σε ένα μικρό παράδεισο από μικρές λίμνες και καταρράκτες, περικυκλωμένους από ελαιώνες και αμπέλια. 15 λίμνες με διάφορα περίεργα ονόματα, όπως Μαυρολίμνα, Κάδη, Καδούλα, του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας, ήταν καλά κρυμμένες για πολλά χρόνια. Μόλις πρόσφατα έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό και άρχισαν να δέχονται τις επισκέψεις των φίλων της φύσης.

 

 

Θα ακολουθήσετε το δρόμο από Καλαμάτα προς Πύλο. Κοντά στο χωριό Καζάρμα υπάρχει το χωριό Χαραυγή, από όπου ξεκινάει το μονοπάτι προς το Πολυλίμνιο. Στον κεντρικό δρόμο θα δείτε και την ταμπέλα. Το τοπίο είναι μαγικό! Η βλάστηση πλούσια, τα νερά δροσερά, κρυστάλλινα. Είναι σίγουρο πως θα χαλαρώσετε και θα ηρεμήσετε.

Η αρχική μας σκέψη ήταν να πάμε στην Νέδα, αλλά μας απέτρεψαν, καθώς θεωρείται δύσκολη διαδρομή για τα παιδιά και για ενήλικες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις πεζοπορίες. Η συγκεκριμένη διαδρομή (περίπου 3 χιλιόμετρα) είναι σχετικά εύκολη. Φανταστείτε ότι εμείς βρεθήκαμε εκεί όταν ο μικρός μου ήταν μόλις 3 ετών. Σε αρκετά σημεία χρειάστηκε να τον πάρω αγκαλιά για να κατεβούμε με ασφάλεια. Αν όμως δεν είσαι συνηθισμένος σε τέτοιου τύπου εκδρομές, μπορεί να αγχωθείς λίγο με ένα μικρό παιδί.

Θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε στάσεις σε αρκετά σημεία, για να απολαύσετε την ομορφιά και την ηρεμία του τοπίου. Ήταν πραγματικά μια εμπειρία μοναδική και αξέχαστη. Παιδιά και μεγάλοι απολαύσαμε την διαδρομή (οι μεγάλοι μάλλον κουράστηκαν περισσότερο από τους μικρούς).

 

 

Θα χρειαστείτε!

Να έχετε μαζί σας καπέλα, μαγιό, πετσέτες, μια αλλαξιά ρούχα, αντικουνουπικό, άφθονο νερό και να φοράτε παπούτσια που δεν γλιστράνε και δεν φοβάστε να βραχούν.

Αν βρεθείτε στην περιοχή να το τολμήσετε, αξίζει τον κόπο. Το θέαμα είναι μοναδικό και σας ανταμείβει με το παραπάνω!

Καλά να περάσετε!


Αν σου αρέσουν τα ταξίδια, ακολούθησέ μας και στο Instagram  για περισσότερες προτάσεις!   Περισσότερες εκδρομές και εναλλακτικές προτάσεις μπορείτε να δείτε και εδώ!

Καλές Εκδρομές!

Μάγδα

Location

Είμαι η Μάγδα, μαμά δύο αγοριών που ευτυχώς αγαπούν τα ταξίδια, τις εκδρομές και τις βόλτες όσο κι εγώ. Τα ταξίδια είναι για μένα ο καλύτερος τρόπος να μάθουμε τον κόσμο και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Θα ήθελα να φτάσω σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη αν μπορούσα! Για την ώρα, θα σας πάρουμε μαζί μας στις οικογενειακές μας εξορμήσεις. Για να ονειρευτούμε και να σχεδιάσουμε παρέα μοναδικά family friendly ταξίδια!

error: Content is protected !!