Βόλτα με τα παιδιά στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς Βόλτα με τα Παιδιά

Βόλτα με τα παιδιά στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς. Ένας υπέροχος τρόπος να περάσουμε την ημέρα της Πρωτομαγιάς στην πόλη.

 

 

Λίγες ώρες πριν την αλλαγή του μήνα και η γιορτή της Άνοιξης και των λουλουδιών είναι εδώ. Πρωτομαγιά και ευκαιρία για μία βόλτα γεμάτη χρώματα και αρώματα, ανάμεσα σε πολλά φυτά και λουλούδια. Πάμε λοιπόν στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς.

 

 

Η αλήθεια είναι ότι ενώ γνώριζα την έκθεση αυτή, που γίνεται κάθε χρόνο περισσότερο από 60+ χρόνια τώρα, δεν είχα βρεθεί ποτέ. Κάθε χρονιά όλο και κάτι τύχαινε οπότε η ευκαιρία χανόταν. Και όμως ήθελα να βρεθώ εκεί, όχι μόνο για τα λουλούδια. Η έκθεση φιλοξενεί δραστηριότητες για παιδιά, θεατρικές παραστάσεις και φυσικά συναυλίες. Φέτος λοιπόν, καταφέραμε και την επισκεφτήκαμε οικογενειακώς, την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, αλλά σκεφτόμαστε να ξαναπάμε μία βόλτα την Πρωτομαγιά. Άλλωστε είναι το ιδανικό μέρος για τη γιορτή της Άνοιξης.

 

 

Η έκθεση λειτουργεί εδώ και 66 χρόνια και πάντα στην Κηφισιά, στο Άλσος Κηφισιάς “Δημήτρης Ζωμόπουλος”.  Θα λειτουργήσει μέχρι τις 15 Μαΐου, από τις 10 το πρωί. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει με αυτοκίνητο, απλά ανηφορίζοντας τη Λεωφόρο Κηφισίας είτε εύκολα με ηλεκτρικό, αφού το άλσος είναι ακριβώς δίπλα στο σταθμό Κηφισιάς.

 

 

Στην έκθεση μπορείτε να περιηγηθείτε στα περίπτερα που υπάρχουν και όχι μόνο να θαυμάσετε και να αγοράσετε φυτά και λουλούδια, αλλά να συνομιλήσετε και με τους παραγωγούς. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενημερωθείτε για φυτά που ίσως δεν έχετε ξαναδεί ή να σας δώσουν συμβουλές για την ανάπτυξη του φυτού. Φυσικά διαθέσιμα θα βρείτε και όλα τα απαραίτητα μικρο-εργαλεία.

Στην περίπτωσή μας, περπατήσαμε την έκθεση δύο φορές και αυτό γιατί θέλαμε να τα δούμε όλα πριν αποφασίσουμε τι θα αγοράσουμε. Εκτός λοιπόν από τα κλασσικά που πήρα για μένα (βασιλικό, νυχτολούλουδο, αμάρανθο και θυμάρι), πήραν και τα μικρά από ένα φυτό ο καθένας για να το φροντίζει ο ίδιος. Η μικρή αγάπησε πήρε μία λευκή Ντάλια και ο μικρός ένα Κοράλλι. Εννοείται φυσικά ο Αμαρανθος είναι ιδανικός για στεφανάκια και δημιουργίες ανοιξιάτικες! Οπότε σίγουρα θα κοσμεί το Πρωτομαγιάτικο στεφανάκι μας.

 

 

Καθώς για τη φετινή έκθεση έχει δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα γεμάτο δράσεις για μικρούς και μεγάλους , καθώς και ομιλίες για τα φυτά , μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα και να οργανώσετε τη βόλτα σας πατώντας εδώ!

Και αν σας αρέσουν οι εκδρομές και οι βόλτες με τα παιδιά , μπορείς να βρεις περισσότερες προτάσεις εδώ, ενώ στο Instagram θα ανακαλύψεις περισσότερες ακόμα ιδέες!

Καλές βόλτες!!!

Location

Hosted By Ζήνα

Είμαι η Ζήνα, μαμα δύο ζουζουνιών και μας αρέσει να ονειρευόμαστε!!!! Δηλώνω φανατική των ταξιδιών είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο, στο βουνό και στη θάλασσα, road trips ή και απλή χαλάρωση και δε σταματάω να ψάχνω τους χάρτες για νέες προκλήσεις! Παρέα με την οικογένεια, ανακαλύπτουμε την Ελλάδα.

error: Content is protected !!