Διαλέγω βαλίτσα για τα παιδιά – Τι να προσέξω Εξοπλισμός, Προτάσεις

Ήρθε η ώρα για τις διακοπές σας και φέτος τα παιδιά θα έχουν την δική τους βαλίτσα. Τι βαλίτσα να διαλέξω και τι πρέπει να προσέξω;

 

 

Η επιλογή της κατάλληλης βαλίτσας για τα παιδιά μπορεί να μην σας φαίνεται ότι είναι και η πιο δύσκολη υπόθεση, είναι σημαντικό όμως να δώσετε προσοχή σε ορισμένα σημεία και να κάνετε την έρευνά σας πριν την οποιαδήποτε αγορά.

Μικρό ή μεγάλο μέγεθος;

Το μέγεθος της βαλίτσας που θα επιλέξετε εξαρτάται από τα ταξίδια που κάνετε σαν οικογένεια, αλλά και από την ηλικία του παιδιού. Ένα μικρό παιδί για παράδειγμα θα δυσκολευτεί να αναλάβει μια μεγάλη και βαριά βαλίτσα. Αν θέλετε να το ενθαρρύνετε να την κρατάει κατά την διάρκεια του ταξιδιού, τότε καλύτερα να προτιμήσετε μια μικρότερη και ευέλικτη βαλίτσα. Διαλέξτε μια που θα μπορείτε να έχετε μαζί σας και στην καμπίνα του αεροπλάνου. Είναι ιδανικές για ταξίδια μερικών ημερών και ο καλύτερος τρόπος να μην ξεφύγουμε με την ποσότητα των πραγμάτων που θα κουβαλήσουμε μαζί μας, γλιτώνοντας έτσι και το επιπλέον βάρος.

Ακόμη όμως κι αν πρόκειται να ταξιδέψετε για μεγαλύτερο διάστημα, με μια μικρή έρευνα μπορείτε πλέον να βρείτε μεγαλύτερες βαλίτσες, αρκετά ελαφριές, ιδανικές για να χωρέσουν όλα όσα θα χρειαστείτε μαζί σας στις διακοπές σας.

 

 

Βαλίτσα με σκληρό ή μαλακό περίβλημα;

Καθώς μιλάμε για παιδιά, η απάντηση είναι ξεκάθαρα βαλίτσα με σκληρό περίβλημα και ροδάκια. Ιδανικά θέλουμε 4 ροδάκια. Σέρνεται πιο εύκολα και μπορείτε να προσαρμόσετε πάνω στην βαλίτσα κι ένα μικρότερο σακίδιο. Επιλέξτε μια βαλίτσα σε ωραία χρώματα και σχέδια και το παιδί δεν θα θέλει καθόλου την βοήθειά σας. Μπορεί να σας φαίνονται λιγότερο ευέλικτες και δύσκολα θα καταφέρετε να τις παραγεμίσετε, αλλά είναι πιο ανθεκτικές και προσφέρουν καλύτερη προστασία σε περίπτωση ατυχήματος. Προσοχή στην χειρολαβή! Όλο το βάρος πέφτει εκεί, άρα θέλετε να είναι φτιαγμένη από ανθεκτικό υλικό.

Βαλίτσα με χωρίσματα ή ενιαίους χώρους;

Καλύτερο θα είναι η βαλίτσα να έχει δύο χωρίσματα που θα κλείνουν με φερμουάρ. Αν έχουν κι ελαστική ζώνη για να τα κρατάει σταθερά, ακόμη καλύτερα! Σκεφτείτε ότι θα την ανοίγουν παιδιά, άρα δεν θέλετε σε κάθε άνοιγμα να αδειάζουν στο πάτωμα  τα ρούχα που θα βρίσκονται στο κάθε χώρισμα. Επιπλέον, προτιμήστε μια βαλίτσα με μικρούς χώρους που κλείνουν με φερμουάρ, για να βάζουν για παράδειγμα τα καλλυντικά τους ή τα εσώρουχά τους ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ρούχα. Προσοχή στο φερμουάρ και στις ραφές. Θέλουμε να είναι καλοραμμένα και ανθεκτικά!

 

 

Διαλέξτε κάτι χρωματιστό!

Όσο πιο χρωματιστή και κοντά στα γούστα τους είναι η βαλίτσα, τόσο περισσότερο θα τους αρέσει και θα ασχοληθούν μαζί της. Άρα και με όλα όσα πρέπει να χωρέσει η βαλίτσα. Επιπλέον, μια βαλίτσα που ξεχωρίζει, δύσκολα χάνεται!


Tip!

Προμηθευτείτε αδιάβροχα τσαντάκια και νεσεσέρ για να μπαίνουν μέσα καλλυντικά, βρεγμένα ή βρώμικα ρούχα και ό,τι άλλο δεν θέλετε να έρθει σε επαφή με τα καθαρά ρούχα των παιδιών.


Αν δυσκολεύεστε να αποφασίσετε ποια είναι τελικά η κατάλληλη βαλίτσα και θέλετε να δείτε από κοντά το προϊόν πριν την αγορά του, εμπιστευτείτε έναν επαγγελματία του χώρου κι ένα εξειδικευμένο κατάστημα ειδών ταξιδιού. Με την πείρα του θα μπορέσει να σας ενημερώσει για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν την αγορά σας.

Και καλό σας ταξίδι!


Λιόντος Δημήτριος – Liontosbags.gr

Γ. Καφαντάρη 48, Αθήνα 116 31

Τηλ.: 2109012852


Για περισσότερες προτάσεις ακολούθησέ μας και στο Instagram.

Δες περισσότερες προτάσεις και tips στο Family Friendly Travel.

Είμαι η Μάγδα, μαμά δύο αγοριών που ευτυχώς αγαπούν τα ταξίδια, τις εκδρομές και τις βόλτες όσο κι εγώ. Τα ταξίδια είναι για μένα ο καλύτερος τρόπος να μάθουμε τον κόσμο και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Θα ήθελα να φτάσω σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη αν μπορούσα! Για την ώρα, θα σας πάρουμε μαζί μας στις οικογενειακές μας εξορμήσεις. Για να ονειρευτούμε και να σχεδιάσουμε παρέα μοναδικά family friendly ταξίδια!

error: Content is protected !!