Επίσκεψη με τα παιδιά στο Ευρωπαικό Μουσείο Άρτου Βόλτα με τα Παιδιά, Μουσεία και Αρχ/κοί χώροι

Επίσκεψη με τα παιδιά στο Ευρωπαικό Μουσείο Άρτου στον Bαρνάβα Αττικής! Μία βόλτα στη γεύση και στην ιστορία για μικρούς και μεγάλους!

 

 

Πριν από λίγες ημέρες, πάνω σε μία έρευνα που κάναμε για μια μικρή απόδραση κοντά στην Αθήνα, ανακάλυψα ένα διαμαντάκι! Το όνομα αυτού Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου στην περιοχή του Βαρνάβα. Πάμε να σας συστήσω αυτό που ξεκίνησε σαν μία εξόρμηση με μικρές προσδοκίες και εξελίχθηκε σε μία από τις ωραιότερες Κυριακές μας;

 

 

Το Φθινόπωρο είναι ιδανική εποχή για εξορμήσεις και εκδρομές κοντά στη Φύση. Μία βόλτα λοιπόν εντός Αττικής είναι ότι καλύτερο για όσους μένουν στην πρωτεύουσα. Σαββατοκύριακο λοιπόν και με καιρό υπέροχο και έτσι θελήσαμε μια μικρή απόδραση σε απόσταση το πολύ  1 ώρα από το Κέντρο της Αθήνας. Άνοιξα τους χάρτες μου και το Internet και ψάχνοντας, καταλήξαμε να περιηγηθούμε στη φύση της περιοχής του Βαρνάβα και να δοκιμάσουμε μία επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου και το Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα με τον μικρό μας. Ξεκινήσαμε λοιπόν Κυριακή πρωί και 45’ μετά βρισκόμασταν στον προορισμό μας. Για να βρεθείτε στην περιοχή του βαρνάβα, ακολουθείτε την Εθνική οδό προς Λαμία και βγαίνετε στην έξοδο για Κρυονέρι. Οι πινακίδες θα σας οδηγήσουν εύκολα και στον Βαρνάβα και στο Μουσείο φυσικά.

 

 

Έχετε πάει ποτέ σε Μουσείο που σας καλοδέχτηκαν με καφεδάκια, μουστοκούλουρα και χυμούς για τα παιδιά; Σχεδόν αιφνιδιαστήκαμε όταν με την άφιξη μας στην αυλή του Μουσείου, μας καλωσόρισαν ο Πέτρος και η Μηλέα σα να βρεθήκαμε στο σπίτι τους. Σα να κάναμε μία επίσκεψη σε φιλικό μας ζευγάρι, που το διακρίνει η έντονη φιλοξενία! Ο κύριος Πέτρος ανέλαβε να μας ενημερώσει για τα έργα και τις ημέρες του μουσείου ενώ εμείς απολαμβάναμε το ζεστό κοκτέιλ βοτάνων τους και τα πεντανόστιμα μουστοκούλουρα τους. Η Μηλέα ξενάγησε τα μικρά στους εξωτερικούς χώρους του μουσείου όπου και καταχάρηκαν παιχνίδι και λιακάδα!

 

 

Το Ευρωπαικό Μουσείο Άρτου ουσιαστικά χωρίζεται σε 3 μέρη. Το πρώτο αφορά στα εκθέματα με θεματική τον Άρτο, το δεύτερο αφορά σε λαογραφικά εκθέματα από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα ενώ στο τρίτο πραγματοποιούνται σεμινάρια, εργαστήρια και παρουσιάσεις ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψετε στο παρελθόν τόσο μέσα από τις παραδόσεις όσο και μέσα από την απεικόνιση της καθημερινής ζωής των προγόνων μας. Θα εντυπωσιαστείτε από το ρόλο που έχει παίξει το ψωμί στην παράδοση μας και στην καθημερινότητά μας, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δούνε πως ζούσαν τα παιδάκια πριν από πολλά χρόνια, τα παιχνίδια τους, τις κούνιες τους, τις δουλειές που έκαναν οι μεγάλοι.

 

 

Εκθέματα μαζεμένα και συντηρημένα με μεράκι και κόπο θα σας ταξιδέψουν στο παρελθόν, ενώ θα σας κάνουν να εκτιμήσετε αλλά και να αναθεωρήσετε πράγματα της σημερινής μας καθημερινότητας. Θα «μαζέψετε» αττικό ουρανό και ήλιο στην υπέροχη αυλή, θα δοκιμάσετε υπέροχα σπιτικά λικέρ αλλά και σπιτικές λιχουδιές από επιλεγμένους παραγωγούς, ενώ σίγουρα θα τιμήσετε και το μικρό αλλά όμορφο πωλητήριο του Μουσείου που φροντίζει να συνεργάζεται με τοπικούς παραγωγούς αλλά και συλλόγους που στηρίζουν ευπαθείς ομάδες. Μια όμορφη μέρα για να τη μοιραστείτε με τους μικρούς σας περιηγητές αλλά και καλή παρέα!

Για περισσότερες πληροφορίες για το Ευρωπαικό Μουσείο Άρτου, οδηγίες για το πως θα φτάσετε, πληροφορίες για τις εκδηλώσεις που οργανώνονται κατα διαστήματα μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα του.

 

Καλές Εκδρομές!

 

Location

Είμαι η Κωνσταντίνα και αγαπώ κάθε λογής μονοπάτια! Με την οικογένεια μου αγαπάμε να εξερευνούμε τη φύση και να πεζοπορούμε σε μικρά και μεγαλύτερα βουνά, να περιπλανιόμαστε σε ανεξερεύνητα χωριουδάκια, να γνωρίζουμε την ιστορία του κάθε τόπου μέσα από τους ανθρώπους του. Κι όταν έρχεται το βράδυ θα μας βρείτε κάπου ανάμεσα σε Καταφύγια βουνού, κάμπινγκ αλλά και μικρούς οικογενειακούς ξενώνες. Όνειρο μου, να εξερευνούμε όλοι παρέα όλο και περισσότερα αχαρτογράφητα ταξιδιωτικά μονοπάτια!

error: Content is protected !!