Παραλία Κιτροπλατεία Άγιου Νικόλαου – Κρυστάλλινα Νερά εντός πόλης Παραλίες

Παραλία Κιτροπλατεία Άγιου Νικόλαου – Κρυστάλλινα Νερά εντός πόλης . Μία μικρή παραλία με καταγάλανα νερά και ψιλό βοτσαλάκι που θα αγαπήσετε!

 

 

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει λευκό και άσπρο και μοναδικές παραλίες με κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά. Φανταστείτε τώρα να υπάρχει και εύκολη πρόσβαση στη παραλία αυτή, ότι καλύτερο! Οπότε ελάτε για μία βουτιά σε μία από τις παραλίες του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη!

 

 

Η Παραλία Κιτροπλατεία ή αλλιώς επί της ακτής Παγκάλου, βρίσκεται μέσα στην πόλη του Αγίου Νικολάου και είναι φυσικά προσβάσιμη και χωρίς αυτοκίνητο. Μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από την πλατεία της πόλης, αγναντεύει τα βουνά της Σητείας και με τέτοιο προσανατολισμό που τα μελτέμια σπάνια την πιάνουν. Πεντακάθαρη και με μοναδικά νερά, με πολύχρωμο βοτσαλάκι  λίγα δέντρα, η παραλία είναι ιδανική αν δεν θέλετε να βγείτε εκτός πόλης! Να πω εδώ, ότι την παραλία την επισκέπτονται κατά καιρούς και χελωνίτσες Καρέτα – Καρέτα, για να γεννήσουν!

 

 

Η παραλία έχει βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία, κάτι που επαναλαμβάνεται τουλάχιστον για 20 χρόνια τώρα. Είναι οργανωμένη, αφού μπορείτε να βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες στην περίπτωση που δε θέλετε να κουβαλάτε τον δικό σας εξοπλισμό, Στον ίδιο χώρο υπάρχει και ντουζ για να ξεβγάλετε το αλάτι της θάλασσας, αποδυτήρια και ναυαγωσώστης. Να σημειώσω εδώ, ότι όταν έχει πολύ ήλιο, καλό θα είναι να έχουμε παντοφλάκια ή παπουτσάκια θαλάσσης, καθώς το βοτσαλάκι και η άμμος μακρυά από το νερό, ανεβάζουν μεγάλη θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να περπατήσετε κανονικά.

 

 

Γύρω από την παραλία θα βρείτε πολλά μαγαζιά για καφέ και ποτό,  εστιατόρια και φυσικά mini market και περίπτερο για τα αναγκαία! Επειδή ακριβώς η τοποθεσία είναι τέτοια, το απόγευμα και το βραδάκι έχει φωτισμό, με αποτέλεσμα να είναι ιδανική και για νυχτερινό μπανάκι! Αν θέλετε να απολαύσετε και την Πανσέληνο, η τοποθεσία αυτή είναι τέλεια, καθώς το φεγγάρι εμφανίζεται πίσω από τα βουνά!

 

 

Το μόνο που επιστά την προσοχή σας, είναι ότι η παραλία βαθαίνει σχετικά γρήγορα, ενώ σε μερικά σημεία υπάρχουν πλάκες πέτρες. Για τα μεγαλύτερα παιδιά δεν θα υπάρξει πρόβλημα, αλλά για τα πολύ μικρότερα θα πρέπει να είμαστε δίπλα τους και να τα επιβλέπουμε συνεχώς, όπως άλλωστε κάνουμε πάντα!

Όπως όλες οι παραλίες της Κρήτης, ο βυθός είναι πολύ πλούσιος και φιλοξενεί πολλά είδη ψαριών. Οπότε μην ξεχάσετε και μάσκα με βατραχοπέδιλα φυσικά! Αν έχετε και υποβρύχια φωτογραφική μηχανή, να την έχετε μαζί σας γιατί αξίζει!

 

Για περισσότερες βόλτες και εκδρομές στην Κρήτη, δείτε εδώ, ενώ περισσότερες προτάσεις για Παραλίες, πατήστε εδώ! Μην ξεχνάτε να ακολουθείτε το Family Friendly Travel και στο Instagram για περισσότερες προτάσεις!

 

Καλές μας Βουτιές!

 

 

 

Location

Hosted By Ζήνα

Είμαι η Ζήνα, μαμα δύο ζουζουνιών και μας αρέσει να ονειρευόμαστε!!!! Δηλώνω φανατική των ταξιδιών είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο, στο βουνό και στη θάλασσα, road trips ή και απλή χαλάρωση και δε σταματάω να ψάχνω τους χάρτες για νέες προκλήσεις! Παρέα με την οικογένεια, ανακαλύπτουμε την Ελλάδα.

error: Content is protected !!