Παραλία Ληστής – καταγάλανα νερά με θέα το Λιβυκό πέλαγος Παραλίες

Παραλία Ληστής – καταγάλανα νερά με θέα το Λιβυκό πέλαγος. Μία παρθένα παραλία, ιδανική για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης για όλη την οικογένεια, στο νότιο τμήμα της Κρήτης!

 

 

Το νησί της Κρήτης κρύβει πολλές εκπλήξεις όσον αφορά τις παραλίες της.Η ποικιλία που μπορούμε να βρούμε, είναι μεγάλη και σίγουρα ο ακθένας μπορεί να βρει την ιδανική. Με άμμο ή με βότσαλο, με τυρκουάζ νερά, να βαθαίνουν αργά ή απότομα, με πλούσια πανίδα για να την ανακλαύψεις με μάσκα. Η καθεμία ξεχωριστή. Και κάπως έτσι, βρεθήκαμε στην περιοχή της Βιάννου ανακαλύπτωντας τις παραλίες της. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στην Παραλία Ληστής και μας ξετρέλανε!

 

 

Πώς θα φτάσετε:

Η παραλία είναι “κρυμμένη” λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό Κερατόκαμπος στην περιοχή της Βιάννου. Για να φτάσουμε εκεί, είτε από το Ηράκλειο μέσω της εθνικής οδού για Βιάννο, είτε από Άγιο Νικόλαο και μετά Ιεράπετρα μέχρι να φτάσουμε στη Βιάννο. Αφήνουμε το χωριό και κατευθυνόμαστε προς τον Τσούτσουρο. Η παραλία δεν φαίνεται από το δρόμο, οπότε θα πρέπει να αφήσετε το αμάξι και να κατηφορίσετε προς τη θάλασσα.

Έχουμε μικρή πεζοπορία, οπότε καλό θα είναι να έχετε πάρει όλον τον εξοπλισμό μαζί σας.

 

 

Η Παραλία Ληστής είναι μοναδική για τα μικρά παιδιά. Πεντακάθαρα νερά και άμμος για να παίξουν. Για τα μεγαλύτερα, καλό θα είναι να κρατάτε και μάσκες γιατί υπάρχουν σε μικρή απόσταση βράχια με πολλά ψαράκια και φύκια , για να τα ανακαλύψεις!

Καθώς δεν είναι οργανωμένη, θα πρέπει να έχετε μαζί σας ομπρέλα για τον ήλιο (υπάρχουν λίγα αλμυρίκια που επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε) , νερό και φυσικά φαγητό. Αντιηλιακό και καπέλο απαραίτητα.

 

 

Καθώς η παραλία δεν είναι γνωστή, αλλά και επειδή δεν είναι άμεσα προσβάσιμη από το δρόμο, στη δική μας περίπτωση ήμασταν μόνο η παρέα και άλλη μία οικογένεια. Εντελώς ερημικά λοιπόν, ιδανική για την τέλεια χαλάρωση.

 

 

Δίπλα ακριβώς υπάρχει και ένας μικρότερος κόλπος, συνέχεια της παραλίας, με εξίσου υπέροχα νερά. Ένα λοιπόν είναι σίγουρο… τα παιδιά απόλαυσαν βουτιές και παιχνίδια στην άμμο μέχρι αργά το απόγευμα… οπότε και απολαύσαμε και το ηλιοβασίλεμα!

 

 

Καθώς για την επιστροφή θα χρειαστεί να περπατήσετε πίσω προς το αυτοκίνητο, καλό θα είναι να έχετε λίγες δυνάμεις (!).

 

Καλές σας βουτιές! Και για περισσότερες προτάσεις για μοναδικές Παραλίες, δείτε εδώ , ενώ για προτάσεις για την Κρήτη εδώ! Μην ξεχνάτε να ακολουθείτε το Family Friendly Travel και στο instagram για ακόμα περισσότερες προτάσεις!

 

Location

Hosted By Ζήνα

Είμαι η Ζήνα, μαμα δύο ζουζουνιών και μας αρέσει να ονειρευόμαστε!!!! Δηλώνω φανατική των ταξιδιών είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο, στο βουνό και στη θάλασσα, road trips ή και απλή χαλάρωση και δε σταματάω να ψάχνω τους χάρτες για νέες προκλήσεις! Παρέα με την οικογένεια, ανακαλύπτουμε την Ελλάδα.

error: Content is protected !!