Πεντανόστιμες πίτες με μήλα και κολοκύθα από την Αγόριανη Γεύσεις, Φαγητό και Καφές

Πεντανόστιμες πίτες με μήλα και κολοκύθα από την Αγόριανη Παρνασσού ! Δύο άκρως Φθινοπωρινές συνταγές, από τα χεράκια της Ασημίνας. Πάμε για ένα γευστικότατο ταξίδι, σε έναν πανέμορφο ορεινό προορισμό.

 

 

Φθινόπωρο σημαίνει κολοκύθες, μήλα, πορτοκάλια, γλυκά αρώματα με κανέλα και γαρύφαλλο. Και όταν βρεθείς στον family friendly Ξενώνα της Ασημίνας στην Αγόριανη Παρνασσού, θα έχεις την ευκαιρία να τα απολαύσεις όλα αυτά σε ένα μοναδικό πρωινό ή μαζί με τον καφέ σου. Δυο άκρως γευστικές συνταγές από την αγαπημένη Ασημίνα και τη μητέρα της φυσικά!

 

 

Γεμιστή Σφολιάτα με Μήλα

 

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας (περίπου 400γρ)

2 μεγάλα κόκκινα μήλα (τριμμένα ή σε κυβάκια)

2 κ.σ. βούτυρο

6 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 1/2 κ.σ. κανέλα τριμμένη

5 κ.σ. σταφίδες

 

Εκτέλεση

Ανοίγουμε προσεκτικά τη σφολιάτα και αλλείγουμε όλη την επιφάνεια με το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε το τριμμένο μήλο και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.

Ρίχνουμε τη καστανή ζάχαρη και τη κανέλα πάνω στο μήλο. Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες.

Τυλίγουμε προσεκτικά τη σφολιάτα σε ρολό. Αν δεν προτειμάμε σε ρολό, τότε το κόβουμε σε φέτες.

Ψήνουμε για 30λεπτά στους 170 βαθμούς Celsium.

 

 

Γλυκιά Κολοκυθόπιτα με Σταφίδες και Κανέλα

 

Υλικά:

1 μέτρια πορτοκαλί κολοκύθα (ή εναλλακτικά 800γρ)

1 φύλλο για πίτες (400γρ)

2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό

4 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γλ. κανέλα τριμμένη

1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

μισή φλυτζάνα σταφίδες

2 αυγά (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Τρίβουμε την κολοκύθα και τη στίβουμε πολύ καλα να φύγουν τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε το φύλλο και απλώνουμε το πρώτο σε λαδωμένο ταψάκι. Προσθέτουμε και το δεύτερο φύλλο, πάλι με λίγο λαδάκι.

Συνεχίζουμε να προσθέτουμε γέμιση, εναλλάξ με φύλλο, μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα, έχοντας στο νου ότι πάνω πάνω πρέπει να μείνει φύλλο.

Πασπαλίζουμε το πάνω πάνω φύλλο, με λίγη καστανή ζάχαρη. Μόλις ψηθεί, θα δημιουργήσει μία νόστιμη κρούστα με υπέροχο χρώμα.

Ψήνουμε για 40 λεπτά στο φούρνο μας, στους 170 βαθμούς Celsium.

 

 

Τα συγκεκριμένα γλυκά, πίτες με μήλα και σταφίδες και κολοκύθα, είναι εύκολα να τα ετοιμάσεις, με υλικά της εποχής που έχουν μοναδική γεύση και άρωμα. Απολαύστε τα με αρωματικό καφέ ή τσαγάκι. Και αν θέλετε να απολαύσετε και άλλες νοστιμιές από την Ασημίνα, επισκεφτείτε τον Ξενώνα της και απολαύστε χαλαρωτικές διακοπές. Το Family Friendly Travel έχει επισκεφτεί τον Ξενώνα της Ασημίνας και σας τον παρουσιάζει εδώ.

 


Ανακαλύψτε επίσης

Ταξιδεύουμε στις Γεύσεις με παραδοσιακές συνταγές

Αγόριανη Παρνασσού: 10 λόγοι για εκδρομή με τα παιδιά


 

Ακολούθησέ μας και στο Instagram  για ακόμα περισσότερες προτάσεις!

Location

Hosted By Ζήνα

Είμαι η Ζήνα, μαμα δύο ζουζουνιών και μας αρέσει να ονειρευόμαστε!!!! Δηλώνω φανατική των ταξιδιών είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο, στο βουνό και στη θάλασσα, road trips ή και απλή χαλάρωση και δε σταματάω να ψάχνω τους χάρτες για νέες προκλήσεις! Παρέα με την οικογένεια, ανακαλύπτουμε την Ελλάδα.

error: Content is protected !!