Πεζοπορία με τα παιδιά : Κεντρικό Ζαγόρι – Κουκούλι – Γεφύρι Κόκκορη Πεζοπορικά Μονοπάτια

Πεζοπορία με τα παιδιά : Κεντρικό Ζαγόρι – Κουκούλι – Γεφύρι Κόκκορη. Ένα εύκολο μονοπάτι μέσα στην μοναδική φύση της Ηπείρου. Μία διαδρομή που ξεκινάει από το όμορφο χωριό του Ζαγορίου το Κουκούλι και καταλήγει στο επιβλητικό γεφύρι του Κοκκόρου!

 

 

Οφείλω να ομολογήσω ότι η συγκεκριμένη διαδρομή έγινε μέσα στο Φθινόπωρο και με τον μικρό μας μόλις σε ηλικία 3,5χρονών. Οπότε αν θελήσουμε να την επαναλάβουμε τώρα, τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο εύκολα, αφού ο μικρός μας ππεζοπόρος μπορεί και μας ακολουθεί κανονικά και χωρίς πολλές στάσεις! Ένα ταξίδι στην ‘Ηπειρο και συγκεκριμένα στο Κεντρικό Ζαγόρι, είναι κάτι που πρέπει να μπει στο πρόγμραμμα όλως. Αν και η φύση το Φθινόπωρο είναι μαγευρική, θεωρώ ότι εξίσου την ίδια ομορφιά θα έχουν τα μέρη αυτά, κάθε εποχή του χρόνου!

 

 

Η διαδρομή μας ξεκινάει από το χωριό Κουκούλι στο Κεντρικό Ζαγόρι. Χωριό που αξίζει να επισκεφθείτε για την υπέροχη θέα του, τα όμορφα πετρόχτιστα κτίρια , τις βρύσες του και φυσικά για το καφενείο του Βικογιατρού στην πλατεία! Μόλις βρείτε την πλατεία του χωριού με την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, έχετε βρει και την αρχή του μονοπατιού μας. Το μονοπάτι είναι ξεκάθαρα σηματοδοτημένο (κόκκινο τρίγωνο) ενώ στην αρχή του θα βρείτε και ενημερωτική πινακίδα. Στο πρώτο μέρος της διαδρομής, θα περπατήσετε μέσα σε ένα υπέροχο δάσος από βελανιδιές, το οποίο ανάλογα με την εποχή που θα το επισκεφθείτε θα σας χαρίσει μοναδικές εικόνες. Καταπράσινο την Άνοιξη, δροσερό το Καλοκαίρι, λευκό το Χειμώνα ενώ το Φθινόπωρο που το περπατήσαμε εμείς, ήταν στρωμένο με ένα υπέροχο «χαλί» από πεσμένα φύλλα!

 

 

Μέχρι να βγείτε στον κεντρικό δρόμο το μονοπάτι στο σύνολο του είναι λιθόστρωτο, οπότε δεν θα χρειαστείτε κάποιον ειδικό εξοπλισμό για να το διασχίσετε. Καθώς θα βγείτε στον κεντρικό δρόμο, ακολουθείτε τα γνωστά κόκκινα βελάκια και μετά από πορεία 10 περίπου λεπτών παράλληλα στο δρόμο θα φτάσετε στο Γεφύρι του Κόκκορη. Το κομμάτι αυτό της διαδρομής αν και πατάει στην άσφαλτο, δεν θα σας αφήσει ανικανοποίητους καθώς θα θαυμάσετε τους βραχώδεις όγκους, τα διάφορα είδη πουλιών ενώ θα απολαμβάνετε τον ήχο των τρεχούμενων νερών και το θρόισμα των φύλλων.

 

 

Η συγκεκριμένη διαδρομή που επιλέξαμε να κάνουμε αποτελεί κομμάτι της χαραγμένης πεζοπορικής διαδρομής Κουκούλι-Κήποι, καθώς όμως δεν ήμασταν μεγάλη παρέα για να έχουμε 2 αυτοκίνητα (ένα στην αρχή της διαδρομής, κι ένα στο τέλος) και είχαμε μαζί μας και το 3,5 χρονών μικρό μας έπρεπε η πεζοπορία μας να προσαρμοστεί στα δεδομένα αυτά. Τελικώς μετά από μία στάση για σνακ στο Γεφύρι του Κόκκορη, επιστρέψαμε από την ίδια διαδρομή όπως ήταν σχεδιασμένο! Ακολουθούν tips και το αγαπημένο σας link στο wikiloc για να έχετε τη διαδρομή στο κινητό\gps σας αν θελήσετε να κάνετε την πορεία!

 

 

Tips:

 • Το μονοπάτι αν και πολύ εύκολο (στην ουσία πρόκειται για ένα αρκετά φαρδύ, λιθόστρωτο καλντερίμι), έχει σημαντική υψομετρική διαφορά, οπότε υπολογίστε μία όμορφη κατηφόρα που θα χαρούν όλοι, αλλά στην επιστροφή η ανηφόρα μπορεί να φέρει λίγη γκρίνια στους μικρούς μας φίλους, κάτι που λύνεται ακόμα πιο εύκολα αν έχετε ένα μάρσιπο πεζοπορίας για μικρά παιδιά!
 • Επιστρέφοντας στο χωριό Κουκούλι μία στάση στο καφενείο του χωριού κρίνεται απαραίτητη για να ζεσταθείτε με ένα μερακλίδικο καφεδάκι ή να δροσιστείτε με μια πορτοκαλάδα! Ο “Βικογιατρός” θα σας φροντίσει κατά πως πρέπει!
 • Για τη στάση σας στο Γεφύρι θα πρέπει να έχετε μεριμνήσει για νερό και σνακ, καθώς δεν υπάρχει κοντά κάτι που θα μπορούσε να σας τα προμηθεύσει, θα μπορέσετε όμως να ξαποστάσετε στις πεζούλες του πάρκινγκ.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Διαδρομής:

 • Χιλιομετρική Απόσταση: 3,6km (από την έναρξη μέχρι τη επιστροφή μας)
 • Διάρκεια: 1 ώρα και 25 λεπτά συνολικής διαδρομής
 • Υψομετρική διαφορά: 173m

  Απόσταση Διαδρομής: 3,6 χλμ

  Διάρκεια: 1 ώρα και 25 λεπτά συνολικής διαδρομής

  Υψομετρική Διαφορά: 173μ

  Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο

  link για την ακριβή μας διαδρομή στο Wikiloc για να την κατεβάσετε στο κινητό σας και να την έχετε οδηγό!

   

Και αν σας αρέσουν οι εκδρομές και οι βόλτες με τα παιδιά , μπορείς να βρεις περισσότερες προτάσεις εδώ, ενώ στο Instagram θα ανακαλύψεις περισσότερες ακόμα ιδέες! Για περισσότερα Πεζοπορικά Μονοπάτια, διάβαστε εδώ!

 

Καλές διαδρομές!

 

Location

Είμαι η Κωνσταντίνα και αγαπώ κάθε λογής μονοπάτια! Με την οικογένεια μου αγαπάμε να εξερευνούμε τη φύση και να πεζοπορούμε σε μικρά και μεγαλύτερα βουνά, να περιπλανιόμαστε σε ανεξερεύνητα χωριουδάκια, να γνωρίζουμε την ιστορία του κάθε τόπου μέσα από τους ανθρώπους του. Κι όταν έρχεται το βράδυ θα μας βρείτε κάπου ανάμεσα σε Καταφύγια βουνού, κάμπινγκ αλλά και μικρούς οικογενειακούς ξενώνες. Όνειρο μου, να εξερευνούμε όλοι παρέα όλο και περισσότερα αχαρτογράφητα ταξιδιωτικά μονοπάτια!

error: Content is protected !!