Ταξίδι με τα παιδιά στην πανέμορφη πόλη της Λευκάδας

Η Λευκάδα είναι ένα από τα πιο ωραία νησιά του Ιονίου Πελάγους, στην οποία θα φτάσεις με το αυτοκίνητό σου!

       

Η Λευκάδα και η Εύβοια είναι τα μοναδικά νησιά στην Ελλάδα, στα οποία μπορείς να πας με το αυτοκίνητό σου, χωρίς έξοδα ferry boat. Μια πλωτή γέφυρα μήκους 20 μέτρων τη συνδέει με την Αιτωλοακαρνανία. Είναι το τέταρτο σε έκταση και πληθυσμό νησί του Ιονίου Πελάγους. Αν σας ενδιαφέρουν τα μοναδικά αξιοθέατα, η ιστορία, η ενοικίαση γιοτ, το καλό φαγητό, ή απλά θέλετε να απολαύσετε τις διακοπές με τα παιδιά σας, ελάτε μαζί μας μέχρι την πανέμορφη Λευκάδα!

 

 

Η πόλη

Διασχίζοντας την πλωτή γέφυρα, βλέπεις για πρώτη φορά την πόλη της Λευκάδας. Ο πολεοδομικός της ιστός ακολουθεί την πολεοδομία της μεσαιωνικής Ευρώπης. Το δομικό σύστημα της πόλης θεωρείται μοναδικό στην Ευρώπη, αντιπροσωπευτικό δείγμα εξαιρετικής αντισεισμικής κατασκευής. Στη βόλτα σας στα γραφικά σοκάκια, θα δείτε τα πανέμορφα, παραδοσιακά, πολύχρωμα λευκαδίτικα σπίτια με τον ξύλινο σκελετό.

 

 

Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε και κάποιες από τις εκκλησίες της Λευκάδας, με την ιδιότυπη αρχιτεκτονική τους, επηρεασμένη από την ενετική (βασιλικές). Στο εσωτερικό τους θα θαυμάσετε την επτανησιακή εικονογράφηση και τα ξυλόγλυπτα τέμπλα. Κάποια είναι καλυμμένα με φύλλο χρυσού.

 

 

Βόλτα στη μαρίνα

Στην ανατολική πλευρά της πόλης βρίσκεται η μαρίνα της, ένα από τα πιο πρόσφατα αποκτήματα της Λευκάδας. Θεωρείτε ότι είναι και από τις πιο σύγχρονες στην Ελλάδα. Έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 500 σκαφών και σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις. Αν θέλετε μια βόλτα στα γαλαζοπράσινα νερά του νησιού, υπάρχει και δυνατότητα για ενοικίαση σκαφών με καπετάνιο!

 

 


Για την διαμονή σας στο νησί σας προτείνουμε το Mira Resort Maisonettes, μόλις 7 λεπτά από το κέντρο της Λευκάδας, στο χωριό Τσουκαλάδες.


Τι άλλο μπορώ να δω στην πόλη;

Το Κάστρο της Αγίας Μαύρας, που κατασκευάστηκε το 1300.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο, με μοναδικά και πολύ σημαντικά ευρήματα.

Την λιμνοθάλασσα, έναν από τους πιο σημαντικούς υδροβιότοπους του Ιονίου.

Το Μουσείο Φωνογράφου.

Τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, η οποία έχει μπει και στο βιβλίο Γκίνες.

Τους ανεμόμυλους στη Γύρα.

Το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού.

Τον ελαιώνα, με τις υπεραιωνόβιες ελιές.

Τη Μονή Φανερωμένης.

Το παραδοσιακό καφενείο στην Κουζούντελη.

Την ξύλινη γέφυρα.

Το πάρκο Μποσκέτο, με τις προτομές προσωπικοτήτων του νησιού.

 

 


Επισκεφθείτε κι εσείς την Λευκάδα και είναι σίγουρο πως δεν θα το μετανιώσετε!

 

Βρείτε περισσότερες προτάσεις για ταξίδια κι εκδρομές στην Ελλάδα.

Για περισσότερες προτάσεις ακολούθησέ μας και στο Instagram.

Location

Είμαι η Μάγδα, μαμά δύο αγοριών που ευτυχώς αγαπούν τα ταξίδια, τις εκδρομές και τις βόλτες όσο κι εγώ. Τα ταξίδια είναι για μένα ο καλύτερος τρόπος να μάθουμε τον κόσμο και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Θα ήθελα να φτάσω σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη αν μπορούσα! Για την ώρα, θα σας πάρουμε μαζί μας στις οικογενειακές μας εξορμήσεις. Για να ονειρευτούμε και να σχεδιάσουμε παρέα μοναδικά family friendly ταξίδια!

error: Content is protected !!