Διαχρονικό Βυτίνας , ένα μαγαζί γεμάτο τέχνη από το παρελθόν Made in Greece - Χειροτέχνες, Προτάσεις

Διαχρονικό Βυτίνας , ένα μαγαζί γεμάτο τέχνη από το παρελθόν. Μία οικογενειακή επιχείρηση τριών γενεών, γεμάτη μοναδικές δημιουργίες με μεράκι! Ελάτε για μία όμορφη ξενάγηση στο κέντρο της αγαπημένης Βυτίνας και στο μαγαζάκι που κρατάει τώρα πάνω από 60 χρόνια!

 

 

Εκδρομή στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στη μαγευτική Βυτίνα! Βόλτα στα σοκάκια, καφεδάκι και φαγητό παραδοσιακό στα ταβερνάκια του χωριού, αγορές για όσπρια και τυριά και ζυμαρικά στα μαγαζάκια του χωριού και επιτέλους φτάνουμε στο “Διαχρονικό”. Ένα κουκλίστικο μαγαζάκι, κοντά στην κεντρική πλατεία της Βυτίνας, γεμάτο υπέροχες δημιουργίες και μία μοναδική οικοδέσποινα. Η Νίκη είναι εκεί, όχι μόνο για να σας παρουσιασει τις δημιουργίες, αλλά για να σας πει και την ιστορία του Διαχρονικού φυσικά…

 

 

Το ταξίδι λοιπόν αυτό στον κόσμο του χειροποίητου, ξεκίνησε το 1956 από τον πεθερό της Νίκης και τον αδελφό του, που λάτρευαν να δημιουργούν με ξύλο. Αρχικά εφτιαχναν χρηστικά ξυλόγλυπτα αντικείμενα, όπως κουταλες, μπολ, καρδαρες για το γάλα ,κανάτια κι αλλα απαραίτητα για την καθημερινότητα μίας νοικοκυράς. Με το πέρασμα του χρόνου η συλλογή δημιουργιών άρχισε να μεγαλώνει, οπότε και προστέθηκαν διακοσμητικά για το σπίτι και ξύλινα ενθύμια.

 

 

Η τέχνη της ξυλογλυπτικής ακολουθήθηκε και από την επόμενη γενιά, δηλαδή τον σύζυγο της Νίκης, που πλέον δημιουργεί και πάλι χρηστικά αντικείμενα και όχι μόνο. Φτάνοντας λοιπόν στο σημερα, το Διαχρονικό φιλοξενεί μία μεγάλη συλλογή από διακοσμητικά με ξύλο, αριστουργήματα με ζωγραφική από τα χεράκια της Νίκης , χειροποίητα κομπολόγια , καθώς επίσης και κεραμικά και κοσμήματα από τα χεράκια άλλων ταλαντούχων Ελλήνων δημιουργών. Το κλασικό  συνυπάρχει με το μοντέρνο, η ζωγραφική στολίζει τό ξύλο και το χρώμα κυριαρχεί παντού. Και όπως φαίνεται, η τέχνη θα περάσει και σε τρίτη κατά σειρά γενιά, από τους νεότερους δημιουργούς της οικογένειας!

 

 

Τις υπέροχες δημιουργίες από το “Διαχρονικό” μπορείτε να τις απολαύσετε και στο Instagram, πατώντας εδώ   , ενώ για ακόμα περισσότερες δημιουργίες δείτε εδώ. Ένα φυσικά είναι σίγουρο… μόλις περάσεις την πόρτα του μαγαζιού, θα είναι σα να κάνεις ένα ταξίδι στο χρόνο… και για μένα αυτού του είδους τα μαγαζάκια είναι άξια προσοχής και σίγουρα από τα αγαπημένα μου. Οπότε, στην επόμενη σας εξόρμηση προς τη μαγευτική Βυτίνα, κάντε μία σταση στην πλατεία και ανακαλύψτε τη συλλογή του Διαχρονικού.

 

 


Διάβασε κι αυτά!

Δημητσάνα Αρκαδίας – Φθινοπωρινή Εκδρομή με τα παιδιά 

Βυτίνα – Εκδρομή με την οικογένεια στο στολίδι του Μαινάλου


 

Για περισσότερες προτάσεις ακολούθησέ μας και στο Instagram! Ανακάλυψε μαζί μας και άλλους δημιουργούς και μοναδικά μαγαζάκια με χειροποίητα.

 

Location

Hosted By Ζήνα

Είμαι η Ζήνα, μαμα δύο ζουζουνιών και μας αρέσει να ονειρευόμαστε!!!! Δηλώνω φανατική των ταξιδιών είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο, στο βουνό και στη θάλασσα, road trips ή και απλή χαλάρωση και δε σταματάω να ψάχνω τους χάρτες για νέες προκλήσεις! Παρέα με την οικογένεια, ανακαλύπτουμε την Ελλάδα.

error: Content is protected !!