Υπαίθρια Αγορά στο Μοναστηράκι – Ταξίδι πίσω στο Χρόνο Βόλτα με τα Παιδιά

Υπαίθρια Αγορά στο Μοναστηράκι – Ταξίδι πίσω στο Χρόνο. Βόλτα στο κέντρο της πόλης για τους λάτρεις ή μη του παλιού. Καφέ ανα χείρας και ξεκινάμε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

 

 

Καθημερινή πρωί και ο καιρός είναι απλά υπέροχος, οχι πολύ κρύος ούτε τρελά ζεστός, χωρίς βροχή αλλά με ένα εκπληκτικό ήλιο (που όμως παίζει παιχνίδια με τα σύννεφα) και αφορμή για βόλτα. Ευκαιρία για να ανακαλύψουμε λίγο από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, αυτή τη φορά κοντά στο Μοναστηράκι.  Άνετα παπούτσια, καφεδάκι ανα χείρας και σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη σε  περίπατο και χαζολόγημα στα μαγαζάκια.

Το κόστος της βενζίνης στα ύψη, στο κέντρο δεν είναι εύκολο το παρκάρισμα, οπότε ευκαιρία για να χρησιμοποιήσουμε τη δημόσια συγκοινωνία. Με Μετρό ή Ηλεκτρικός φτάνουμε στο σταθμό στην Πλατεία στο Μοναστηράκι.  Από την πλατεία λοιπόν  είτε κατηφορίζουμε την Ερμού είτε απλά διαβαίνουμε τα στενά γύρω από την πλατεία Αβησσυνίας, στην  Υπαίθρια Αγορά.

 

 

Λατρεύουμε τους περιπάτους και το πιο απίθανο μέρος για να χαθείς είναι το κέντρο της Αθήνας. Μικρά δρομάκια, υπέροχα μαγαζιά είτε για φαγητό και ακφέ είτε και για ψώνια, ανεξερεύνητα μέρη. Κάθε φορά είναι σα να ανακαλύπτεις τα ίδια μέρη από την αρχή. Αυτή τη φορά απλά σπαταλήσαμε το χρόνο μας στην υπαίθρια αγορά στο Μοναστηράκι, μία μικρή πλατεία ανάμεσα στην οδό Ερμού και Ηφαίστου, την Αβησσυνίας, που απλά μεταφέρεσαι ως δια μαγείας στο παρελθόν. Γιατί στο συγκεκριμένο παζάρι θα βρεις τα πάντα από αντίκες, όλες τους απλά εκπληκτικές. Είναι πάντα απόλαυση να τα χαζεύεις και φυσικά να προσπαθείς να αποφασίσεις τί ακριβώς θα ήθελες να αγοράσεις, γιατί όλα είναι μοναδικά. Είναι σα να βρίσκεσαι σε ένα μουσείο. Παλιά νομίσματα, ραπτομηχανές, κοσμήματα, εικόνες, έπιπλα και τόσα ακόμα. Είτε είσαι συλλέκτης είτε όχι, σίγουρα θα σταματήσεις και θα χαζέψεις πράγματα που είτε δεν έχεις ξαναδεί, είτε σε φέρνουν λίγο στην παιδική σου ηλικία.

 

 

Η βόλτα είναι ιδανική και για τα παιδιά. Απλά να τα έχετε κοντά σας, γιατί τα στενάκια στη περιοχή είναι δαιδαλώδη και εύκολα μπορείς να χαθείς. Τα παιδιά είδαν αντικείμενα του παρελθόντος που σίγουρα δεν είχαν αντικρύσει ξανα. Η κόρη μου δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο μεγάλα ήταν τα κλειδια και ο υιός μου ότι οι φωτογραφικές μηχανές δεν έδειχναν εικόνα. Καλα για κινητά… ούτε λόγος!

Το αγαπημένο μου σημείο; Το μικρό μαγαζάκι με τις φωτογραφικές μηχανές… απλά υπέροχες!

 

 

Στην επόμενη βόλτα σας εκεί λοιπόν, απλά μη παραλείψετε να χαθείτε στους δρόμους τριγύρω και να ανακαλύψετε όμορφες καφετέριες και ταβερνάκια… αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία!!! Και αν είστε φανατικοί αναγνώστες βιβλίων, αν προχωρήσετε λίγο ακόμα στα στενά θα βρεθείτε και στα παλαιο-βιβλιοπωλεία. Εκεί θα βρείτε άλλους κρυμμένους θησαυρούς… αλλά διαβάστε περισσότερα εδώ!

 

Αν σας αρέσουν τα Ταξίδια και οι Βόλτες, δείτε περισσότερες προτάσεις και στο Instagram, ενώ για μικρά αγαπημένα Βιβλιοπωλεία περισσότερα εδώ! Ανακαλύπτουμε την Αθήνα παρέα, εδώ!

 

Καλή μας βόλτα λοιπόν και καλές ανακαλύψεις!!!!

 

Location

Hosted By Ζήνα

Είμαι η Ζήνα, μαμα δύο ζουζουνιών και μας αρέσει να ονειρευόμαστε!!!! Δηλώνω φανατική των ταξιδιών είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο, στο βουνό και στη θάλασσα, road trips ή και απλή χαλάρωση και δε σταματάω να ψάχνω τους χάρτες για νέες προκλήσεις! Παρέα με την οικογένεια, ανακαλύπτουμε την Ελλάδα.

error: Content is protected !!